Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja zawiera 860 kcal
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26001
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 75
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8994
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 322
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26001
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 75
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8994
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 322
Składniki
Wołowinę opłucz, pokrój w kostkę, Cebulę obierz, również pokrój w kostkę. Na oleju zeszklij cebulę, przełóż do garnka. Na tym samym tłuszczu usmaż mięso. Oprósz papryką, mąką i gałką muszkatołową. Zasmaż. Podlej 1 szklanką bulionu, wymieszaj, zagotuj. Całość przelej do cebuli. Zalej resztą bulionu. Dodaj sos sojowy, ziele angielskie, laur i kminek. Duś pod przykryciem około 1 godzinę. Na 10 minut przed końcem dosyp warzywa z mrożonki. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Podaj jako dodatek do potrawy.